Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το πρόβλημα "Χρυσή Αυγή"

Τελευταία τα πράγματα πάνε κατα διαόλου , η κοινωνία και η οικονομία παρακμάζουν λόγω κρίσης , οι ηθικές αξίες και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δηλητηριάζονται και ωστόσο μερικοί φορτώνουν τις ευθύνες στους μετανάστες, στους διαδηλωτές κ.τ.λ μόνο και μόνο επειδή είναι ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. 
             -Ποιός ευθύνεται για τη κατάσταση που ζούμε τώρα?
             -Οι μετανάστες. 
Ενώ γνωρίζουν οτι πίσω απ'όλα αυτα έχει στηθεί ένα καλοστημένο παιχνίδι που αποσκοπεί σε ατομικά συμφέροντα.                                                                                                                          Αλλά δυστυχώς σε περιόδους κρίσης τα ΜΜΕ προβάλουν τις "εύκολες λύσεις" που θα στρέψουν τον κόσμο προς μία συντηρητική κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο που η Χρυσή Αυγή απέσπασε τόσες πολλές ψήφους από τον ελληνικό λαό , ούτε είναι τυχαίο οτι όσο πιο πολύ βυθιζόμαστε στη κρίση τόσοι γύρω μας μετατρέπονται σε φασιστοειδή είτε ενσυνείδητα είτε ασυνείδητα.
               Αυτό που είχαμε μέχρι τώρα σαφέστατα δεν ήταν ο ορισμός της δημοκρατίας. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει άμα αποκτήσει δύναμη η Χρυσή Αυγή. Και επειδή δεν θέλω να μιλάμε με λόγια του αέρα τα παρακάτω είναι ορισμένες θέσεις αυτού του κόμματος.

  "Δεν αναγνωρίζουμε την ελευθερία του λόγου σε κάποιους οι οποίοι δια του λόγου βλάπτουν τη πατρίδα." (Εκπομπή Extra 3)    
   "Για να ελευθερώσουμε τη πατρίδα μας απο ντόπιους και ξένους δυνάστες οι οποίοι σήμερα ξεπουλάνε τη    πατρίδα και λεηλατούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού."
και άλλα πολλά που άμα καταγραφούν φοβάμαι πως δεν θα έχουν τελειωμό. 

Με τις παραπάνω θέσεις του κ. Μιχαλολιάκου (Γενικός Γραμματέας Χ.Α)  παρουσιάζεται έμμεσα το οτι η ελευθερία του λόγου, για ανθρώπους που έχουν διαφορετική ιδεολογία, θα περιοριστεί μόνο και μόνο επειδή θεωρούν ορισμένοι χουντικοί  πως βλάπτουν την πατρίδα. Δεν νομίζω πως έχουν το δικαίωμα να καταπατήσουν την ελευθερία κανενός απλά και μόνο επειδή εξαπλώθηκαν και απέκτησαν περισσότερη υποστήριξη. Δυστυχώς στις μέρες μας, ο φασισμοεθνικισμός και πρότυπα όπως οι ναζί είναι στη μόδα. Αυτό επαληθεύεται με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει μεγάλη απήχηση στους νέους. Απο τους οποίους το 80% δεν γνωρίζει καν τις θέσεις του κόμματος. Καθημερινά αντικρίζουμε συμμαθητές οι οποίοι σχηματίζουν μια σβάστικα , γράφουν συνθήματα κατα των Αλβανών, κατα των αναρχικών και πάει λέγοντας , και όλα αυτά για να εντυπωσιάσουν τους υπόλοιπους συμμαθητές ή για να ικανοποιήσουν το θέλημα του μεγάλου αδερφού/κολλητού. 


"Κάντε το φόβο τους πραγματικότητα" ειναι το σλόγκαν σε αφίσα της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενοι στο 5.3 που απέσπασαν βάση των δημοσκοπήσεων.  Με κάτι τέτοιες δηλώσεις απορείς.  Πώς γίνεται να διοικήσει ένα κόμμα που έχει ως βασική προτεραιότητα το φόβο.
Το φόβο που θέλει να προκαλέσει στους μετανάστες ώστε να απελαθούν και το φόβο προς οποιονδήποτε τους εναντιωθεί. Η Χ.Α δεν είναι ένα απλά ακραίο κόμμα, είναι ένα φιλοναζιστικό, φασιστικό και αντιδημοκρατικό κόμμα, όπου θέλουν να ακούγεται μονάχα ο λόγος τους. Και θυμηθείτε πως άμα αποκτήσουν πραγματικά μεγάλη δύναμη, οι καταστάσεις που ζούμε σήμερα θα είναι ψιλοπράγματα σε σχέση με αυτά που θ'ακολουθήσουν.
           
Δεν γράφουμε για να αλλάξουμε τις απόψεις κανενός , απλά καταγράφουμε μία πραγματικότητα (όπως φαίνεται σε μας τουλάχιστον) που ίσως δημιουργήσει ερωτήματα.

Libertad





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου